Afbeelding
Foto Michael Graste en Kirill Shoupilov

Concert celliste en pianisten in het Hoornderkerkje

In de concertserie New Masters on Tour is in het Hoornder kerkje op maandag 11 december een optreden van celliste Raphaela Gromes met haar vaste pianist Julian Diemen en pianist Andrei Shychko. Aanvang 20:15 uur.

De titel van de avond luidt: De inspiratie van Shychko en Gromes. De Duitse celliste Raphaela Gromes geldt in eigen land al als een jonge ster. Gromes won in 2016 het Deutscher Musikwettbewerb en heeft inmiddels al een exclusief contract bij Sony Records. Samen met haar vaste pianist Julian Diem presenteert Gromes zich op Texel met een origineel recital. Na de pauze neemt de Wit-Russische pianist Andrei Shychko het over met een even inspirerend traject.

Troef voor de toekomst

Net als Gromes heeft ook pianist Andrei Shychko in eigen land al naam gemaakt. Shychko schreef onder andere de International Competition for Young Pianists in Sint-Petersburg op zijn naam en geldt sindsdien als een van de troeven voor de toekomst van het pianospel. Maandag bewijst Shychko zich met de Franse Ouverture van Bach en bekende werken van Chopin. Entree €16,-, CJP/Jongeren tot 30 jaar €8,00, kinderen tot 13 jaar gratis. Online-bestellingen: www.texel.net. Kaartverkoop: bij de VVV Texel en vanaf een half uur voor aanvang van het concert bij het Hoornder kerkje.

Foto's: Michael Graste en Kirill Shoupilov