Jorenzo Texel
Jorenzo Texel Foto: KWPN

Van der Linde krijgt hengst goedgekeurd bij KWPN

Het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland, met het strengste selectietraject van alle sportpaardenstamboeken in de wereld, heeft een hengst uit de fokkerij van de familie Van der Linde goedgekeurd voor de dekdienst. Een gebeurtenis die voor slechts een klein deel van de paardenpopulatie is weggelegd.

Jerenzo Texel is de vijfde generatie uit de fokkerij van Van der Linde. De hengst is zowel aan moederszijde als aan vaderszijde zelf gefokt en wordt nu verder opgeleid door dochter Eva. Daarmee is Jerenzo Texel, zoals Wim van der Linde zelf zegt, een echt familiepaard.

Het selectietraject van het KWPN begon met de eerste bezichtiging in december 2016 met ruim 350 aangemelde hengsten. Daarna volgde in februari 2017 nog twee bezichtigingen in de Brabanthallen in Den Bosch door een driekoppige jury en werden veertig hengsten uitgenodigd voor het zogenaamde verrichtingsonderzoek. In dit onderzoek worden hengsten vijftig dagen op het KWPN-centrum gestald en getraind door testruiters. Alleen hengsten die uitblinken in aanleg voor de sport en beschikken over een goed karakter slagen voor dit onderzoek en krijgen vervolgens een dekbrevet. Dit brevet was dit jaar voor slechts twaalf hengsten weggelegd waaronder Jerenzo Texel die slaagde met een mooi totaal van 83,5 punten.

Jerenzo Texel is de derde KWPN goedgekeurde hengst uit de succesvolle fokkerij van Stoeterij Van der Linde. Eerder werden Enzo Ferrari Texel, tevens de vader van Jerenzo Texel, en Sammartini goedgekeurd.