Texel'94 mist legio kansen

en speelt gelijk in Amsterdam

Texel'94 heeft zichzelf ernstig tekort gedaan in de wedstrijd tegen DWS uit Amsterdam. Ondanks legio kansen bleven de voetballers van Den Burg steken op 1-1.

De Texelaars speelden in Amsterdam op echt gras. Doordat het geregend en gehageld had waren de omstandigheden zwaar. Texel'94, gewend aan kunstgras, moest even op stoom komen. Het balbezit was in de eerste tien minuten voor DWS. Behalve wat voorzetten, leidde het niet tot gevaarlijke situaties. Langzaam maar zeker namen de gasten het initiatief over. Het mag gerust een wonder genoemd worden dat het bij rust 0-0 was. Zo schoot Lesley Koning van de rand van het zestienmetergebied over het doel, schoot Jurijan Röpke net naast, een bal van Ralph Slik werd door de keeper uit de kruising gevist en daarna was het tot twee keer toe Lesley Koning die kansen niet wist te benutten. "Je moet bij rust zeker 0-2 voorstaan. Dan is de wedstrijd gespeeld. Je doet jezelf enorm te kort op deze manier. Afronden is wel een aandachtspuntje", stelt elftalbegeleider Rob van der Stap teleurgesteld vast.

In de tweede helft ging het spel meer gelijk op, maar Texel'94 bleef de bovenliggende partij. Het was dan ook een hard gelag voor de gasten toen ze een kwartier voor tijd op achterstand kwamen. Balverlies op het middenveld luidde de 1-0 van DWS in. De meer dan verdiende gelijkmaker kwam er nog wel. Na dat er weer flink wat kansen vakkundig om zeep waren geholpen, scoorde Lesley Koning. Het leidde tot een storm aan protest van de tegenstander die van mening was dat het buitenspel was. Zij hadden gelijk dat er twee Texelaars buitenspel stonden, maar zij waren niet betrokken bij het spel. Lesley Koning stond niet buitenspel, waardoor het doelpunt terecht werd goedgekeurd. De protesten leverde DWS nog een rode kaart op. Door het gelijkspel is Texel'94 gezakt naar de zevende plaats.