Koppositie voor Tevokoheren

De heren van Tevoko hebben zaterdagmiddag tegen het laaggeplaatste Reflection gedaan wat van hen verwacht werd. In Hoogwoud werd de maximale winst behaald; 0-4. De Texelaars mogen zich nu voor even lijstaanvoerder noemen.

In de nieuwe sporthal de Weyver begonnen de groen-zwarten goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. Met een moeilijke opslag werden de (vrij onzekere) passers van Reflection meteen onder druk gezet. Hierdoor kon Tevoko vrij makkelijk aanvallend het verschil maken. Zowel de midden- als de buitenaanval kon door spelverdeler Stuut naar believen bediend worden: met 12-25 kwamen er duidelijke cijfers op het scorebord.

Zo makkelijk als de eerste set ging, zo stroperig verging de tweede set voor de eilandbewoners. De thuisploeg bracht met name verdedigend meer weerstand op de volleybalvloer, waarmee Tevoko moeizaam mee omging. Veel onnodige foutjes leken de Texelaars zelfs de set te gaan kosten. Een 21-19 achterstand werd echter met veel inzet alsnog omgebogen in een 23-25 setwinst.

Het gewaarschuwde Tevoko pakte hierna de draad van de eerste set weer op. De Texelse service stelde de opponent weer voor dermate veel problemen waardoor de aanvalsopbouw van Reflection volledig werd ontregeld. Dit stelde het Texelse team in staat haar eigen aanval vrij makkelijk te vinden. Omdat Reflection verdedigend niet meer het niveau van de tweede set haalde liep Tevoko vrij makkelijk weg naar 15-25.

In de vierde set was er nauwelijks nog sprake van een wedstrijd. De thuisploeg gaf zich gewonnen en Tevoko hoefde zich niet meer echt in te spannen. Met 11-25 werd het verschil wederom in duidelijke cijfers uitgedrukt.

De volle vijf punten bezorgen Tevoko voor even de koppositie; de concurrentie komt pas later deze week in het veld en heeft nog wedstrijden minder gespeeld. December wordt wat dit betreft een spannende maand; dan mogen de Texelse heren tegen de directe concurrenten hun hoge positie waarmaken.