De favoriete foto van Patrick de Graaf die hij maakte bij paal 17.
De favoriete foto van Patrick de Graaf die hij maakte bij paal 17. Foto: Patrick de Graaf

Fotografen brengen Texel in beeld

Het werk van vijftien professionele Texelse fotografen is gebundeld in het boekje "Verhalen en foto's van Texelse fotografen. De fotografen worden voorgesteld en laten de lezer door hun lenzen naar Texel kijken. Iedere fotograaf leverde zijn of haar persoonlijke top vijf aan.

Van hun mooiste foto is ook de totstandkoming beschreven. In sommige gevallen was dat een lucky shot, in andere gevallen vergde dat soms uren voorbereiding en eindeloos geduld. De deelnemende fotografen zijn Stefan Krofft, René Pop, Ruth de Ruwe, Herman IJsselink, Liselotte Schoo, Evalien Weterings, Patrick de Graaf, Justin Sinner, Salko de Wolf, Richard Heerschap, Ronald Timmer, Adriaan en Sytske Dijksen, Edo Kooiman en Pieter de Vries. Zij vertellen ook met welke camera's en lenzen zij hun werk doen en geven tips aan amateurfotografen. "De beelden zijn divers en vaak overweldigend; ze variëren van fantastische vergezichten tot indrukwekkende macro's", stelt uitgever TexelNU.

Het boekje 'Verhalen en foto's van Texelse fotografen' kost € 9,95 en is onder meer te koop bij de Texelse boekhandels, VVV en online via texelnu.nl.