Texelfonds steunt meerdere projecten

Het Texelfonds heeft meerdere aanvragen voor een bijdrage aan projecten gehonoreerd.

Uit het fonds Lof der Zotheid van het Texelfonds €1.500,- voor het project Klifhanger in Den Hoorn. In 2018 start dit met een nieuwe opzet, waarbij de kunstroute toegankelijker wordt gemaakt voor het publiek. Er wordt voor het eerst gewerkt met een thema. Klifhanger haakt aan bij het Europese jaar van het Erfgoed en met name het erfgoed van het zuiden van Texel.

Gezonde leefstijl

Voor het project 'Hoera het is vandaag' is €4.000,- uit het fonds Lof der Zotheid. Doel is alle Texelse basisschoolleerlingen bewust maken van een gezonde leefstijl, zowel lichamelijk- als mentaal. Op 8 maart 2018 wordt de gezondheidsbeurs georganiseerd voor groep vijf tot en met acht in Ons Genoegen. Er worden ook allerlei andere activiteiten rondom gezondheid aangeboden op alle basisscholen.

Niet-aangeboren hersenletsel

Een initiatief van Texels Welzijn en Therapie Wolf om vier ontmoetings- en informatiebijeenkomsten aan te bieden voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) wordt gesteund met €670,-. Bijeenkomsten voor patiënten met onder andere MS, de ziekte van Parkinson, een hersenbloeding of herseninfarct zijn goed bezocht. Er worden gastsprekers gevraagd voor thema's zoals 'Het leven weer oppakken na NAH'.

Tevens €1.000,- voor Hospice Texel. Het Kok-Barendrecht Fonds bestaat inmiddels één jaar en uit het behaalde rendement wordt deze bijdrage als eerste gefinancierd. Een blijk van dank voor de liefdevolle verzorging van Kees Kok in het hospice tijdens zijn laatste levensfase. Tanja Terpstra, coördinator van Hospice Texel, wil het geld besteden aan scholing van vrijwilligers.

Skatepark

Het initiatief van vrijwilligers en omwonenden om voor het Skatepark in Den Burg een bladblazer aan te schaffen. Er wordt € 200,= bijgedragen uit het IJspegelfonds.

Het Texelfonds steunt vanuit het IJspegelfonds ook initiatieven die van (minimaal drie) bewoners komen. Een aanvraag voor zo'n bewonersinitiatief heeft een maximum van € 5.000,=. Voorwaarde is dat het plan of voorstel een maatschappelijk, sociaal of cultureel doel heeft, dat de Texelse samenleving versterkt en verbindt. Meer op www.texelfonds.nl 'aanvraag bewonersinitiatief'. Men kan vooraf ook een spreekuurafspraak maken via de secretaris van het Texelfonds, Joke Kuijper-Roeper, tel. 02222-319501 of email: secretaris@texelfonds.nl.