Vrijwilligers kunnen onder meer een kijkje nemen in de Walviszaal.
Vrijwilligers kunnen onder meer een kijkje nemen in de Walviszaal. Foto: Archief Texelse Courant

Dag van de Vrijwilliger wordt

gevierd in Ecomare

De "Dag van de vrijwilliger" wordt op Texel donderdagavond 7 december gevierd in Ecomare.

Een blijk van waardering voor de vrijwillige inzet van mensen binnen onze samenleving. Zo ook op Texel. "Want zonder onze vrijwilligers zouden welzijn, zorg, cultuur, toerisme, kunst, sport, natuur, onderwijs, muziek, media, politiek, … er op ons eiland heel anders uitzien", meldt organisator Texels Welzijn. Ecomare stelt, op verzoek van Texels Welzijn, het museum speciaal open voor de Texelse vrijwilligers open. Een mogelijkheid het museum eens anders te beleven.

Het programma is als volgt:

19.00 uur: Inloop met koffie/thee.
19.30 uur: Welkom en opening, Brigitte Hollands van Texels Welzijn.

Aansluitend kan een kijkje worden genomen bij de exposities, het zeeaquarium, de walviszaal, de waddenstad en de sterrenwacht. Maar ook andere ruimten kunnen worden bekeken, evenals het buitenterrein met de zeehonden.

Ter afsluiting spreekt wethouder Hennie Huisman een woordje.

Vanaf 21.00 uur is er een informeel samenzijn met een hapje/drankje en live muziek door You Go Girl.        

Alle Texelse vrijwilligers zijn welkom. De toegang is gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk, vóór 5 december, in verband met het maximaal aantal deelnemers (250). Het doorgeven van naam én organisatie (indien van toepassing) is voldoende.

Dit kan via een mailtje naar welzijn@texelswelzijn.nl , bel 312696 of loop even binnen bij De Buureton (Beatrixlaan 43 Den Burg) of tijdens de wekelijkse inloopspreekuren van Texels Welzijn in ieder dorpshuis op Texel.