Vallen en opstaan tijdens deze klim het duin op.
Vallen en opstaan tijdens deze klim het duin op. Foto: Benno Dros

Wind teistert Strandrace Paal 17

Prominente wielrenners zaterdag aan de start van de Beachrace Paal 17. Straffe wind maakte het een zware rit.

Bekende namen onder de deelnemers, zoals Laurens ten Dam en Mike Theunissen van de ploeg van Sunweb, wielercolumnist Thijs Zonneveld en Fuelta/rijder Peter Koning. De omstandigheden waren ongekend zwaar. Harde wind en het strand was hier en daar zompig. Om luwte van elkaar te hebben werd veel in waaiers gereden. Doordat de start- en finishopstelling voor aanvang omwaaide, moest de start een kwartier worden uitgesteld. Ook vanwege de veiligheid werd het parcours een stuk ingekort. in plaats van twee keer naar de Slufter mochten de renners als ze over het parkeerterrein van paal 17 het strand weer opkwamen, gelijk linksaf naar de finish.

Het weer klaarde gelukkig wat op na de start, de wind bleef, maar het werd gelukkig droog, wel zo leuk voor de toeschouwers, maar het was een zware wedstrijd. Winnaar bij de mannen werd Jasper Ockeloen en bij de vrouwen Yvonne de Jong en bij de vrouwen basis: Rosa van Doorn.

Er stonden ook Texelaars aan de start. Bij de licentiehouders Niels Bakker, Niels-Jeroen Bos, Tom Witte en Dave Huijsman. Dave wist als snelste Texelaar over de finish te komen gevolgd door Niels Bakker, Niels-Jeroen Bos en Tom Witte. Bij de basisleden stonden Maarten Koorn, Mark Huisman, Edo Kooiman, Pieter Kooper en Rob Smit aan de start. Maarten Koorn kwam hier als eerste Texelaar over de finish, gevolgd door Edo Kooiman, Mark Huisman en Rob Smit. Pieter Kooper moest de wedstrijd staken na een lekke band.

De volledige uitslagen zijn te vinden via de facebook pagina van MTB strand race Texel.