Texel'94 verloor zondag met 1-4 van Spartanen.
Texel'94 verloor zondag met 1-4 van Spartanen. Foto: Willem Sangers

Verlies Texel'94 tegen Spartanen

Een ploeg die vanaf het beginsignaal niet op scherp staat, wordt meedogeloos afgestraft. Dat ondervond Texel´94, dat door Spartanen zondag eigen huis met 1-4 werd afgestraft. De tegenstander had nog wat recht te zetten nadat vorig seizoen de strijd om het kampioenschap tegen de Texelaars werd verloren. De groenzwarten stonden niet op scherp, met als gevolg dat de eerste tegentreffer al na vijf minuten in de touwen lag. Texel'94 kreeg daarna voldoende kansen. Sander de Haan ging alleen op doel af, maar trof de keeper, Yorgo Helleman schoot op de lat en Patrick Nieboer uit een vrije trap net over. De bal wilde er niet in. Als jij niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. Conform die oude voetbalwet ging de bal er aan de andere kant in, tien minuten voor rust, uit een mooi uitgespeelde counter. Ook in de tweede helft wilde de aansluitende treffer niet vallen. Spartanen zag in het aarzelende spel van Texel'94 mogelijkheden en scoorde snel de derde treffer. Lesley Koning redde met een fraaie treffer vanaf de 16 meter-lijn wel de eer voor zijn ploeg, maar ook met 1-3 op het scorebord was er geen redden meer aan. Na de vierde tegentreffer was het echt gedaan.

Texel staat met tien punten op gelijke hoogte met vier ploegen. Maar het verschil met nummer laatst is slechts drie punten. Zondag tegen DWS, de voormalige profclub van Rinus Israel, Jan Jonbloed en Frits Flinkevleugel.