Afbeelding

De Marels blijven winnen

Door een ongelukkige blessure van Sven de Jong traden de Marels maar met z'n zevenen aan in de wedstrijd tegen B.V. Enkhuizen. Toch wisten ze ruim te winnen. Ieder kwart was er een ruime voorsprong. De eindstand kwam uit op 76-27.

De start was wat minder. Er werden wel kansen gecreëerd maar de ballen gingen niet door het netje. B.V. Enkhuizen kwam ook niet tot scoren dus was de eerste voorsprong voor de Marels in de 3de minuut na scores van Gerbrand de Wit en Mart Kikkert. De aanvallen liepen over veel schijven. De scores gingen niet vaak in één keer maar via de rebound van de lange mannen. B.V. Enkhuizen kon aanvallend niet veel betekenen tegen de sterk verdedigende Marels. Ook Tijn Zeeman, Mats Lüder en Sam Ekker wisten als forward veel aanvallen vroegtijdig te onderscheppen. Het eerste kwart werd afgesloten met een 16-4 voorsprong. In het tweede kwart werd er meer gescoord uit balonderscheppingen en fast breaks. Zo pakte Sam Ekker en Job Smit hun punten mee. Toen dat even niet meer liep werden de aanvallen wat chaotisch. Na de time-out en dubbele wissel werden de mannen gewezen op de noodzaak van betere passing. Dat wierp daarna zijn vruchten af. Er kwamen snelle aanvallen waarbij alle vijf spelers betrokken waren. Dat gaf zelfs complimenten van de coach van B.V. Enkhuizen. Joshua Brouwer zette mooie blocks en kwam ook tot scoren in dit kwart. Met rust was er al een ruime voorsprong van 40-12. Het derde kwart eenzelfde beeld. Wel moesten de Marels af en toe bij de les gehouden worden om gemakzucht te voorkomen. Verdedigend werden de nodige persoonlijke fouten geïncasseerd. Het kwam zelfs tot meer dan 4 persoonlijke fouten binnen een kwart. Daardoor mocht B.V. Enkhuizen wat meer vrije worpen nemen. Het scoringspercentage daaruit was met 25% niet hoog. De Marels scoorde 22 punten tegen 6 van B.V. Enkhuizen. Het vierde kwart begon allemaal goed maar de foutenlast bij de Marels begon parten te spelen. Uiteindelijk konden twee spelers de wedstrijd niet uitspelen door 5 persoonlijke fouten. De wedstrijd kon vanwege de voorsprong niet meer uit handen gegeven worden maar zonder wissels en een speler op scherp met 4 fouten geeft toch weer wat spanning. Gelukkig pakten Job Smit en Gerbrand de Wit toch hun punten en Enkhuizen scoorde maar 9 punten tegen 14 van de Marels.

Scores: Gerbrand de Wit 28, Mart Kikkert 22, Job Smit 12, Sam Ekker 10, Joshua Brouwer 4. De volgende wedstrijd is zondag 3 december in Schagen.