Volle winst voor Tevokoheren

De heren van Tevoko hebben de stijgende lijn van de afgelopen weken zaterdag voortgezet. In Middenbeemster werd tegen het team van Bevok de volle winst behaald: 0-4. Het betekende de vijfde opeenvolgende zege van de eilandbewoners.

In de koude sporthal de Kuik begonnen de Texelaars niet echt overtuigend aan de wedstrijd. Het laaggeplaatste Bevok nam een snelle voorsprong en het duurde lang voordat het slordig spelende Tevoko langszij kwam. Uiteindelijk maakten de groen-zwarten niet iets minder fouten dan de tegenpartij en ging de set met 24-26 naar Tevoko.

De tweede set liet een ongewijzigd beeld zien. De Texelse motor bleef haperen, doordat de slordigheden maar niet uit het spel verdwenen. Omdat ook Bevok geen lijn in het spel kreeg werd de set opnieuw met wat pijn en moeite met het kleinste verschil binnengehaald; 23-25.

De 0-2 voorsprong in sets bracht eindelijk wat rust in het Texelse spel. In de derde set waren de ergste fouten uit het spel van Tevoko verdwenen en kwam het aanvallende surplus van de Texelaars steeds beter uit de verf. Met 13-25 werd het verschil nu wel duidelijk gemaakt. Ook in de afsluitende vierde set had de thuisploeg niet veel meer in de melk te brokkelen.

Tevoko nam een snelle voorsprong, en met enkele harde klappen van middenaanvaller Hollenberg ging ook deze set naar Tevoko; 19-25. Met deze vijf punten meldt Tevoko zich weer nadrukkelijk in de strijd om de bovenste plaatsen.