Wil en Henk Dielemans.
Wil en Henk Dielemans. Foto: Jeroen van Hattum

Nieuw beheer Eierlandsche Huis

Henk en Wil Dielemans uit De Cocksdorp worden de nieuwe beheerders van het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp.

Zij nemen per 1 januari het beheer over van Joost Oldenburg. Dielemans: "Drie jaar geleden, toen Joost beheerder werd, hadden wij ook interesse getoond in het Eierlandsche Huis. Een tijdje geleden kwam Wil Homan bij ons langs met de brief van destijds en de vraag of we nog steeds interesse hadden."

De familie Dielemans nam bedenktijd, voerde overleg met de rest van de familie en besloot daarna het avontuur aan te gaan. De twee willen in het Eierlandsche Huis een huiskameridee doorvoeren, waarbij iedereen naar binnen kan lopen. Wil: "We willen bij het eten onder meer de familiezak weer terugbrengen en kijken of we iets met glutenvrij eten kunnen doen." Bedoeling is dat het dorpshuis eveneens de plek in het dorp blijft waar het verenigingsleven terecht kan.

De familie Dielemans is sinds 1975 vaste gast op het eiland en kwam in 2009 op Texel wonen. In 2010 verhuisden ze naar De Cocksdorp. Wil heeft de nodige ervaring in de horeca en de schoonmaak, Henk deed horeca-ervaring bij Défilé in De Koog toen hij daar tijdelijk als kok werkte. Hij werkte vroeger bij KPN en ging daar een aantal jaar geleden vervroegd met pensioen. Bedoeling is dat de twee afwisselend aanwezig zijn. Wil combineert het met haar werk bij Dennis Vonk. De twee zijn van plan langere tijd als beheerders actief te zijn. Vakantiepark De Krim maakte gisteren bekend dat zij het dorpshuis gaat ondersteunen.