De pakjesboot is onderweg naar Texel.
De pakjesboot is onderweg naar Texel. Foto: Vliegpiet

Sinterklaas op komst

Sinterklaas maakt dit weekend en komend weekend zijn intocht op Texel. Dat begint zaterdag 18 november om 12:30 uur met de intocht in de haven van Oudeschild.

De Sint blijft ongeveer een uur op de haven om kinderen en ouders te begroeten. De organisatie geeft het advies om op tijd naar Oudeschild te komen, omdat het dorp momenteel wat lastig bereikbaar is. De haven is, zoals het er naar uitziet, in ieder geval te bereiken via de trap vanuit de Heemskerkstraat.

Als het de Sint en zijn Pieten lukt om Oudeschild ook weer uit te komen, zijn zij om 14:00 uur in Den Burg voor een rondgang langs de Elemert, Parkstraat, Weverstraat, Stenenplaats, Hogerstraat, Gasthuisstraat, De Zes, Burgerhoutstraat, Waalderstraat, Stenenplaats, Binnenburg en de Groeneplaats. Aansluitend is de Sint vanaf ongeveer 14:30 uur in het Glazen Paleis in de Wezentuin. Daar wordt een 'Sinterklaas-catwalk' ingericht, zodat de Sint en zijn Pieten de ruimte hebben om rond te lopen. Het programma is om 15:30 uur afgelopen.

In Oosterend vertrekken de kinderen zaterdag om 14:00 uur vanaf de Bijenkorf naar de Koningslinde op de Achtertune om Sinterklaas op te wachten. Daarna is het terug naar de Bijenkorf om feest te vieren. Zaterdag 25 november kent Oosterend een Pietenmiddag: kinderen kunnen dan van 14:00 uur tot circa 15:30 uur rondjes meerijden met de Pieten. Het opstappen is bij de sporthal van de Bijenkorf. In de kleine zaal van het dorpshuis wordt dan chocolademelk geschonken en zijn er spelletjes voor de kinderen.

In Oudeschild verzamelen de kinderen zaterdag 18 november om 14:00 uur bij EP Voordeelland om samen met de Pieten in optocht naar dorpshuis 't Skiltje te gaan. Daar begint om 14:15 uur het welkomstfeest voor Sinterklaas. Dat duurt tot circa 15:30 uur.

Het welkomstfeest is voor alle kinderen uit Oudeschild tot en met groep 5. 's Avonds is er van 19:30 tot 21:00 uur in 't Skiltje een Sinterklaasbingo en -spel voor kinderen van groep 5 t/m 8. De kinderen van groep 5 mogen kiezen tussen het welkomstfeest of de bingo-avond.

Zondag 26 november arriveert Sinterklaas in De Cocksdorp. Hij wordt om 13:00 uur ontvangen op het waterplein halverwege de Kikkertstraat.

In De Waal komt Sinterklaas zondag 26 november om 15.00 uur aan in het dorp. Hij wordt ontvangen in dorpshuis De Wielewaal.

De Koog heet Sinterklaas welkom op zondag 26 november in dorpshuis De Hof. De Sint arriveert daar om 16:00 uur. Alle kinderen van De Koog kunnen de goedheiligman daar toezingen en welkom heten.

In Den Hoorn is de 'Puzzelpiet' nog bezig om de intocht voor te bereiden. Zodra hij klaar is, volgt er meer informatie over het hoe en waar.