Afbeelding

Fontein: Zingen voor

(één) frikandel

Zaterdag 11 november was het zo ver. Op school hadden we dit jaar gewerkt aan een Chinese lampion en daar mochten we eindelijk mee de straat op. Wij gingen met een groepje van 7 kinderen, langs de deuren. Op weg naar Richard Beijert aan de Markgrave. Richard maakt al jaren samen met Arie Mosk (de buurman) en Matthijs van Es (een vriend) de lekkerste frikandellen. Dit doen zij al sinds 2000, dus dit jaar 17 jaar. Elk jaar worden het meer en meer frikandellen.
Ze kwamen 17 jaar geleden op het idee, omdat het altijd zo koud is met Sint-Maarten. Een lekker warm hapje is dan fijn en warmt je weer wat op. Ieder jaar hopen ze weer een record te verbreken. Ook dit jaar is dat weer gelukt. Dit jaar waren het er 306, vorig jaar waren het er 300 dat was toen het record. Een rondje Sint- Maarten zonder een frikandel gegeten te hebben aan de Markgrave is dus geen Sint- Maarten. Veel kinderen weten ze ondertussen te vinden.

Elk jaar wordt de tuin gezellig aangekleed. Dit jaar hadden ze het groot aangepakt. Het leken wel laserlampjes die op het huis schenen en gekleurde led lampjes. Ze hebben elk jaar een ander merk frikandellen en de bakjes werden dit jaar gesponsord door de Sligro. Je kon niet alleen frikandellen krijgen maar ook warme glühwein, dit natuurlijk speciaal voor de ouders en niet voor de kinderen, lekkerrrrr. Het was een geslaagde avond en met een tas gevuld met snoepgoed en onze buiken vol met frikandellen, gingen we weer naar huis. Tot volgend jaar!

Sam de Vries en Olivier Langendam, De Fontein groep 8