G-team onderuit

tegen Zouaven

De uitwedstrijd van het G-team tegen De Zouaven G1 is geeindigd in een 4-1 nederlaag voor de Texelaars.

Eerder dit seizoen verloor een compleet Texel'94 G1 de thuiswedstrijd met 2-1 maar ditmaal kwam men uit met twee spelers minder dan de tegenstander wat Texel'94 in de tweede helft opbrak. Pluspunt was dat Kees van der Vis zijn rentree maakte nadat hij door een knieblessure zeven maanden niet kon voetballen.

De eerste helft was een gelijkopgaande strijd. De Zouaven had een klein veldoverwicht maar door afstandsschoten van Twan Weijers en Kees van der Vis wist Texel geregeld gevaarlijk te worden. Halverwege de eerste helft kwam Texel op achterstand. Laatste man Sjef Boom ging op avontuur maar verspeelde de bal en ondervond bij deze actie dat hij geen achttien meer is. De Zouaven strafte het foutje meedogenloos af.

Incompleet

Enkele minuten later kwam Texel'94 op gelijke hoogte. Twan Weijers wist zich op het middenveld vrij te spelen, rukte ver op en van afstand schoot hij de gelijkmaker binnen. Na nog wat kansjes over en weer was deze 1-1 ook de ruststand. Vol goede moed begon Texel'94 aan de tweede helft. Tot het laatste kwartier wist men zich goed met De Zouaven te meten maar toen de Grootebroekers de 2-1 hadden gescoord vloeiden de krachten weg bij Texel'94 en ging het hen opbreken dat men met een incompleet team speelde. De Zouaven scoorde snel achterelkaar nog tweemaal alvorens de scheidsrechter in de inmiddels stromende regen voor de laatste maal floot.

Komende zaterdag speelt het G-team om 10.15 uur op sportpark Zuid de thuiswedstrijd tegen Koedijk G3. Dit is de enige tegenstander waartegen men tot nu toe een puntje heeft weten te behalen. Een completer Texel maakt dan ook zeker kans op een eerste overwinning.