Het Popkoor bruist van enthousiasme.
Het Popkoor bruist van enthousiasme. Foto: Popkoor Texel

Popkoor oefent voor optreden met Jan Vayne

Het Popkoor is hard aan het repeteren voor het optreden met pianist Jan Vayne. In het programma van zijn concert in de Burghtkerk op zaterdag 25 november zijn enkele intermezzo's met het koor opgenomen.

Een gezamenlijk optreden met een beroemdheid brengt de nodige druk met zich mee. Het Popkoor oefent wekelijks bij Artex onder leiding van zangdocent en dirigent Arlene Coyle. Coyle, die is opgeleid aan The Royal Scottisch Academy of Music and Drama, heeft menig rol in musicals en opera's gespeeld en was onder andere solist in een show van Cirque du Soleil. Ze zal, net als Esmée Pieters, een kort solo-optreden verzorgen met Vayne.

De pianist staat bekend om zijn improvisatievermogen en virtuoos pianospel. Het overgrote deel van het concert is instrumentaal. De twee solisten en het Popkoor verzorgen slechts enkele intermezzo's. Dat neemt niet weg dat de zangers deze taak uiterst serieus nemen.

De meeste leden oefenen in hun eentje thuis hun partijen. De tenoren hebben daarnaast extra gezamenlijke oefensessies ingelast bij Bos en Duin, waar popkoorlid Lieke Koenen een ruimte ter beschikking stelde. Yvonne Kortekaas heeft zo haar eigen oplossing: "Ik rijd elke dag 35 km heen en weer naar mijn werk. CD in de speler en zingen maar!"

Kaartjes voor het benefietconcert, waarvan de opbrengst bestemd is voor Stichting Roparun, kosten €17,50. Koffie/thee in de pauze is hierbij inbegrepen. De kaartjes zijn te koop bij de VVV, zowel online (via texel.net) als aan de balie. De leden van het Popkoor kijken er in elk geval heel erg naar uit.