Ploeteren in de modder in het Belgische Gavere.
Ploeteren in de modder in het Belgische Gavere. Foto: Facebook Denise Betsema // Tania Dhooge

Rijden in prut nog geen succes

Onervarenheid met rijden in de modder. Dat speelde Denise Betsema uit Den Burg zondag parten tijdens het superprestige veldrijden in het Belgische Gavere.

Het parcours was als gevolg van de regen één modderbende, waardoor de deelnemers veel moesten lopen met de bemodderde fiets op de rug of tot twintig centimeter diep door de prut aan het baggeren waren. Het leidde bij Denise tot een achttiende plaats in het klassement, het laagste wat ze dit seizoen gehaald heeft.

Een dag eerder reed Denise nog een andere wedstrijd in het Belgische Niel waar ze achtste werd. Het was voor haarzelf geen beste wedstrijd - er zat een verkoudheid in de benen - maar de achtste plaats was in lijn met de prestaties van voorgaande weken. Na haar goede presentatie op het Europees kampioenschap veldrijden in Tsjechië (negende) mocht ze in Niel op de eerste startrij beginnen. De Texelse heeft de komende twee weken om te herstellen van alle inspanningen. De eerstvolgende wedstrijd is op 26 november.

AB Transport Group in Oudeschild liet afgelopen vrijdag weten de nieuwe hoofdsponsor van Denise Betsema te zijn geworden. Volgens Denise is dat een belangrijke ontwikkeling om zo snel mogelijk aansluiting te kunnen vinden bij de wereldtop in het veldrijden.