Zaalvoetballers tweede na zege

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben vrijdagavond in Ons Genoegen in Den Burg met 9-2 gewonnen van HZV Het Vennewater 1 uit Heiloo.

Dat was voor Texel tot vrijdag een redelijk onbekende ploeg waarvan enkel bekend was dat ze een jong en dynamisch team hadden. Dat heeft Texel Futsal ook. De krachtsverhoudingen waren na de eerste helft meteen duidelijk: Texel ging met 4-0 en weinig zorgen aan het hoofd de rust.

In de tweede helft liep de score uit naar 7-0 waarna HZV wat terug begon te doen en de eer redde. Tegen het einde van de wedstrijd ging de ploeg van coach Martijn de Veij op jacht naar de dubbele cijfers, maar zover kwam het niet. HZV wist in die fase ook nog een tweede keer het doel te treffen. De Texelse doelpunten werden gemaakt door Pim de Lugt (drie keer), Jesper Arkenbout (twee keer), Stijn Arends, Lesley Koning, Ralph Slik en Ruben Duinker. Texel is door de overwinning opgeklommen naar de tweede plaats in de eerste divisie van het landelijke zaalvoetbal.