Tuin bezig met voorlopig ontwerp voor nieuwbouw Groeneplaats

Aannemingsbedrijf Tuin uit Den Helder wil begin december een informatiebijeenkomst houden over de beoogde nieuwbouw op de Groeneplaats/Vismarkt in Den Burg.

Volgens directeur Kees-Jan Tuin bevindt het project zich momenteel in de fase van 'voorlopige ontwerpen'. Het aannemingsbedrijf hoopt tijdens de informatiebijeenkomst te horen hoe de plannen vallen, zodat er mogelijk nog wat kan worden aangepast. Bedoeling is dat Tuin nieuwbouw neerzet voor horeca en winkels met daarboven tien koopappartementen. De nieuwbouw wordt ontworpen door GeO architecten in Schagen.

Volgens Tuin worden de appartementen naar verwachting zo'n 85 tot 120 vierkante meter groot. Ze krijgen elk twee slaapkamers. De verkoopprijzen beginnen naar verwachting bij €225.000,- tot €250.000,-. De verkoop komt in handen van Tuin in samenwerking met de Texelse Makelaars in Den Burg. Er is volgens Tuin niet specifiek een doelgroep voor de tien nieuwe woningen op het oog, met de kanttekening dat er geen lift in de plannen is getekend.

Volgens het bedrijf wordt in de planning bekeken wat het beste moment is om met de werkzaamheden te starten. Bedoeling is dat dat na de zomervakantie van 2018 gaat worden. Volgens Tuin wordt bekeken hoe dat het beste kan samenvallen met andere activiteiten en het toerisme in Den Burg, onder meer vanwege de aanvoer van materialen. Wat de ruimte voor horeca en winkels betreft, moet het nog tot een nadere indeling komen. Verkoop dan wel verhuur van die ruimte komt ook in handen van Tuin. Bedoeling is dat kleinschaligheid daar de boventoon gaat krijgen.

Voor de aanbesteding van de ontwikkeling op de hoek Vismarkt – Groeneplaats in Den Burg hebben wij door GeO architecten uit Schagen een ontwerp laten maken voor het realiseren van 10 koopappartementen, horeca en winkels. Op 9 november jl. heeft u in het persbericht van de gemeente kunnen lezen dat zij besloten heeft om de opdracht aan ons te gunnen. Uiteraard een fantastisch resultaat op deze beeldbepalende en historische locatie in hartje van Den Burg.

De komende weken zullen wij gebruiken om het plan verder te detailleren om het zo ook aan u te kunnen presenteren. We verwachten u begin december uit te kunnen nodigen voor een informatiemiddag of -avond in Den Burg. Een datum en locatie moeten wij nog bepalen.

We merken sinds de bekendmaking van de gemeente dat de interesse voor zowel de woningen als bedrijfsruimte enorm is. Uiteraard komen we graag met u in contact. We kunnen u op dit moment alleen nog geen verdere informatie verstrekken omdat deze simpelweg nog niet voor handen is. We willen u daarom vragen om uw interesse kenbaar te maken via ons emailadres info@tuin-denhelder.nl met als onderwerp 'Groeneplaats' of via onderstaand reactieformulier. Graag ontvangen wij uw contactgegevens (telefoonnummer en naam) en een korte uiteenzetting van uw interesse en/of vragen. Op dit moment zijn nog geen verkoopprijzen bekend en is nog geen toewijzingsprocedure van de woningen bepaald.