Ouders van leerlingen op de Vliekotter bij de aanleg van het pannaveldje.
Ouders van leerlingen op de Vliekotter bij de aanleg van het pannaveldje. Foto: Gerard Timmerman

Ouders Vliekotter verhuizen pannaveld naar school

Een sterk staaltje gemeenschapszin in Oosterend, waar ouders van leerlingen van basisschool De Vliekotter het pannaveldje achter De Bijenkorf naar het schoolplein hebben verplaatst.

Het omheinde trapveldje lag achter het dorpshuis, op een plek waar het de bedoeling is dat er in de toekomst huizen worden gebouwd. Het pannaveldje, jaren geleden ook aangelegd met hulp van ouders van kinderen die toen op school zaten, is eigendom van de gemeente. Op die wat afgelegen plek werd het inmiddels nog maar weinig gebruikt.

Leerlingen van de Vliekotter trappen wel graag een balletje, maar doen dat tijdens de pauze op het schoolplein. Eén en één is twee. De gemeente, eigenaar van het trapveldje, vond het prima als het werd verplaatst, mitst de gemeente er zelf geen kosten aan heeft. Vorige week ruimden ouders het veldje op, om dit met hetzelfde materiaal vrijdag en zaterdag weer op te bouwen op het schoolplein. Vrijwilligers, met deskundige en eveneens belangeloze hulp van van loon-, bestratings- en andere bedrijven van ouders wier kinderen ook op school zitten ligt het pannaveldje er piekfijn bij en kan de jeugd er naar hartenlust een balletje trappen.