Dag Mantelzorgers

Het is vandaag De Dag van de Mantelzorger, dé dag om mantelzorgers te laten weten dat hun inzet en verzorging op prijs gesteld wordt. Ze verdienen volgens wethouder Huisman een verrassingspakket.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke of gehandicapte persoon. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Het gaat bij mantelzorg om méér dan gebruikelijke zorg: zorg die over een periode van ten minste 3 maanden en voor minimaal 8 uur per week wordt gegeven.

Wethouder Huisman: "We zijn de vele Texelaars die belangeloos een familielid, vriend of buurtgenoot helpen enorm dankbaar voor hun zorg en inzet. Daar willen we op deze manier even bij stilstaan." Als waardering voor deze zorg wil de gemeente die dank overbrengen met een verrassingspakket. Wie mantelzorg verleent, kan dit zelf aanvragen. Maar ook wie zorg krijgt kan deze verrassing voor zijn of haar mantelzorger aanvragen. Een mantelzorger heeft één keer recht op een waardering. De waardering kan tot 25 november worden aangevrraagd via de gemeentelijke website: www.texel.nl.

Wie moeite heeft met digitaal aanvragen kan contact opnemen met Stichting Texels Welzijn, Omring of Geriant. Of aanmelden bij het gemeentelijk loket.