Afbeelding
Foto: Klaverjassen Bethel

Vlaming en Geus nemen afstand.

Vlaming en Geus

nemen afstand

John Vlaming en Eric Jan Geus deden goede zaken in de zesde ronde van de klaverjascompetitie. Dankzij de rondewinst heroveren zij de leiding in het algemeen klassement en nemen enige afstand van de concurrentie.

John Vlaming en Eric Jan Geus haalden al weer de derde rondewinst van dit seizoen binnen. De heren openden prima met twee spelletjes van ruim boven de 1900. De derde partij moesten zij - met twee punten verschil - inleveren maar het slotakkoord was met 2188 punten weer prima. Zij haalden 7643 punten - met afstand de hoogste partij van dit seizoen. Zij heroveren daarmee de leiding in het algemeen klassement.In de kelder van het klassement deden Theo Stoelinga en Jos Veeger uitstekende zaken. De eerste partijen werden met overmacht gewonnen. In het laatste spel moesten zij hun meerderen erkennen tegen de regerende kampioenen Tromp en Stark. Zij haalden 7019 punten en stijgen in één klap door naar de middenmoot. Zij staan nu tiende. Lieuwe van der Veen en Co Koomen zetten hun opmars voort door derde te worden. Na een wat stroeve start waren drie bovenmodale spelletjes goed voor in totaal 6868 punten. Het leverde Koomen en Van der Veen weer winst op in het klassement. Zij staan nu negende. Petra Brands en Piet Kikkert haalden een keurige vierde plaats en wisten daarmee de rode lantaarn over te doen aan de concurrentie. Brands en Kikkert haalden 6686 punten en stijgen van veertien naar twaalf. Tiny Zwaneveld en Piet Moree werden vijfde met 6441 punten. Dat leverde drie plaatsen op in het algemeen klassement, zij staan nu vijfde. Het gemiddelde was met 6259 punten behoorlijk hoger dan vorige week. Het aantal marsen was ook al hoog, er werden er 32 gespeeld.

In het algemeen klassement nemen Vlaming en Geus dankzij hun hoge score afstand, vooral omdat de rest van de top-5 het niet bijzonder goed deed. Tromp en Stark staan nu tweede op 811 punten achterstand. Ook Marja en Martien Bakelaar verliezen terrein, al behouden zij nog steeds een keurige derde plaats, op 1473 punten achterstand.