Texel'94 had een zware dag tegen Zouaven uit Grootebroek.
Texel'94 had een zware dag tegen Zouaven uit Grootebroek. Foto: Marcel Rob

Verlies Texel'94 tegen de Zouaven

Alsof ze tegenover twaalf man stonden. Dat gevoel had Texel'94 zondag tegen Zouaven. De Grootebroekers hadden de scheidsrechter op hun hand. Maar hadden na rust ook het veldoverwicht. De Texelaars verloren de uitwedstrijd met 3-1. De overwinning van de Texelaars een week eerder tegen Zilvermeeuwen had de Westfriezen wel schrik aan gejaagd. In de eerste helft zette de thuisploeg weinig druk, maar ook van Texelse zijde viel niet veel gevaar te duchten. Het aantal kansen bleef beperkt. Een kopbal op de paal en een doorgebroken speler.

Het ging er sportief aan toe, maar na na rust werd het spel snel grimmiger. Texel'94 werd meer in de verdediging gedrukt. Na een kwartier ging het mis. Bij een doorbraak van een Zouaven-speler ging de vlag van lijnrechter René Guldemond resoluut omhoog. Ook de Texelse verdedigers zagen dat de speler enkele meters buitenspel liep en staakten de achtervolging. Maar de scheidsrechter had geen oor voor de protesten en liet doorspelen, zodat de spits simpel 1-0 kon aantekenen. Een kwartier later lag de tweede goal er in. Ditmaal uit een mooi uitgespeelde aanval. De hoop bij Texel'94 keerde terug na een bal die via een eigen speler in het doel van de Zouaven belandde: 2-1. Maar de gelijkmaker leek er niet in te mogen, de derde tegentreffer viel wel. Tot enkele keren toe werd een doorgebroken Texelaar afgefloten, terwijl de voordeelregel van toepassing had moeten zijn. "Zij waren de tweede helft beter, maar eigenlijk speelden we tegen twaalf man."