Gehavend Oosterend kan

voorsprong niet vasthouden

S.V Oosterend heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan Wiron uit Den Oever. Ondanks een flink gehavende selectie werd het 2-2.

Door de vele blessures debuteerde Sander Bremer in het eerste van Oosterend, nadat een spelerstekort dreigde voor zowel het eerste als het tweede elftal. De wedstrijd was nog net begonnen en het werd duidelijk dat Oosterend niet ging voor het offensief. Er werd gewacht op de counter die in de 34e minuut werd ingeleid door Hessel Bos. Hij gaf een oogverblindende pass op Dylan Betsema die uithaalde en het net trof.

Wiron had moeite met het defensieve spel van Oosterend en de sterk keepende Daniel Groszpiets was de nagel aan de doodskist van de achterban van Wiron. De eerste helft was ten einde met het voordeel voor de Texelaars. Na de rust gaf Wiron gelijk meer druk, maar het sterke middenveld en de verdediging brachten telkens redding. Wiron had moeite om de verdediging van Oosterend te omzeilen en Oosterend was assertiever.

In de 69e minuut wist Hessel Bos naar voren door te stomen en drie spelers van Wiron werden het bos ingestuurd. Bos kon de hoek kiezen en scoorde koelbloedig de 0-2. Wion nam daar geen genoegen mee en gaf nog meer druk. Maar 76 min wist Oosterend stand te houden en werd een tegengoal afgewend. Maar zonder wissels sloop de vermoeidheid erin. Het was niet te voorkomen dat Wiron scoorde wat uiteindelijk gebeurde in de 75e minuut.

De wedstrijd was nog niet gespeeld en Oosterend had het te moeilijk om onder de druk uit te voetballen. In de 86ste minuut wist Wiron wederom te scoren vanuit een voorzet die onhoudbaar was voor de keeper. Hiermee kwam de stand op 2-2. Dit werd ook de eindstand. Oosterend was moegestreden, maar had alles gegeven om met elf man de wedstrijd naar zijn hand te zetten.