Ook thuis winnen de Marels ruim

De basketballers van de Marels hebben zondag thuis ook ruim gewonnen van HBC uit Heerhugowaard. Met de aanmoedigingen van een enthousiast publiek werd het uiteindelijk 64-27.

Het verschil werd meteen vanaf het begin gemaakt. Maar liefst 6 van de 8 spelers van de Marels wisten al in het eerste kwart te scoren. Er werd dus bijzonder goed samen gespeeld. Ook de verdediging stond goed waardoor HBC bijna niet tot scoringskansen kwam. Met de snelle uitbraken van Tijn Zeeman en Sam Ekker werden de aanvallende spelers als Gerbrand de Wit, Sven de Jong en Job Smit goed gevonden. Ook spelverdeler Joshua Brouwer kwam tot scoren. Het resulteerde in een voorsprong van 22-6 in het eerste kwart. In het tweede kwart eenzelfde beeld. Veel ballen werden onderschept of geblokt. In de aanval en m.n. de rebounds ontketende Mart Kikkert zich. Alleen al in dit kwart scoorde hij 18 punten. Job Smit zette hier en daar een goed blok in de aanval. Mede hierdoor kwam ook Mats Lüder vrij om te scoren. Met rust was het al 42-9. In het derde kwart werden de Marels wat slordiger in de opbouw. Daar kon HBC in de tegenaanval van profiteren. De wedstrijd werd ook wat fysieker waardoor er meer persoonlijke fouten waren over en weer. De Marels kwam de gehele wedstrijd alleen niet tot scoren vanaf de vrijeworplijn. HBC scoorde beter van buiten de bucket maar de Marels hadden toch een minieme voorsprong van 12-11 dit kwart. In het vierde kwart werd nog geprobeerd met snelle aanvallen van Sam Ekker en Sven de Jong weer tot een hogere score te komen maar de scherpte was er al een beetje vanaf. HBC drong wel aan maar kon het verschil niet maken met 10-7 in het laatste kwart kwam zo de eindscore van 64-27 op het scorebord.

Volgende week zaterdag spelen de Marels uit in Badhoevedorp

Scores: Mart Kikkert 30, Gerbrand de Wit 12, Job Smit en Sven de Jong 6, Mats Lüder en Tijn Zeeman 4, Joshua Brouwer 2