Jubilarissen van het Rode Kruis werden zaterdag gehuldigd.
Jubilarissen van het Rode Kruis werden zaterdag gehuldigd. Foto: Rode Kruis

Dienaars Rode Kruis

Tijdens een feestelijke bijeenkomst wegens het 100-jarig bestaan van het Rode Kruis afd. Texel zijn drie jubilarissen gehuldigd. Thea Dijker en Ina Backer voor 30 jaar en Marrie Eelman voor 45 jaar trouwe dienst als vrijwilliger bij de afd. sociale activiteiten.

Al die jaren hebben de dames vele zieken en ouderen bezocht en bijgestaan. Ontelbare keren hebben zij de door de bezochte deelnemers gemaakte handwerken op markten verkocht. Ook met groepjes ouderen in de verzorgingshuizen hebben zij gehandwerkt. Maar dat niet alleen, zij verzorgden de jaarlijkse gastenmiddagen en gingen ook mee als helpsters in de Rode Kruis vakantiehuizen. De drie dames hebben verscheidene periodes in het bestuur van de afd. sociale activiteiten gezeten.

De dames Dijker en Backer kregen uit handen van het afdelingsbestuur een oorkonde van het Nederlandse Rode Kruis uitgereikt en het daarbij horende speldje opgespeld. Marrie Eelman is met haar 45-jarig jubileum de tot nu toe langst aangebleven vrijwilliger van de afdeling Texel. Reden voor het bestuur om met trots Marrie tot erelid van het Rode Kruis Texel te benoemen. De oorkonde en de "medaille" werden overhandigd door Mevr. Iet van den Berg, coƶrdinator Evenementenhulp District Noord- Holland- Noord.

Een dag eerder, tijdens de officiƫle start van het NoodHulpTeam Texel, werden Marco Mulder en Tamara Vorst al gehuldigd. Zij zijn tien jaar vrijwilliger als EHBO-Evenementenhulpverlener. Alle jubilarissen werden ook in de bloemen gezet. De feestelijkheden werden voor alle vrijwilligers afgesloten met een theaterdiner bij Klif 12