Suppletie tussen paal 9 en 12 wordt hervat

Het onderhoud van het strand tussen paal 9 en 12 wordt verder uitgevoerd door Boskalis. De werkzaamheden starten waarschijnlijk al in de tweede helft van november. Het werk wordt zo snel mogelijk afgerond en is in ieder geval klaar vóór het komende recreatieseizoen.

Dat meldt Rijkswaterstaat. Onder meer omdat de basiskustlijn op het zuidwestelijke deel van Texel is overschreden hadden Rijkswaterstaat en de gemeente Texel afgesproken om de zandopspuiting uiterlijk 31 mei 2017 klaar te hebben.

De werkzaamheden op het strand van Texel Zuidwest en voor de kust van Vlieland Oost kwamen stil te liggen nadat Rijkswaterstaat medio oktober de samenwerking met de uitvoerende aannemer beëindigde voor de betreffende overeenkomst. In totaal gaat het om vijf zandsuppleties waarvan er drie nog niet zijn gestart. Van deze vijf is de strandsuppletie op Texel Zuidwest het meest urgent vanwege de overschrijding van de basiskustlijn.

Om het werk zo snel mogelijk alsnog af te ronden gaat Boskalis met spoed op het strand van Texel Zuidwest aan de slag. De aannemer voert dit jaar voor Rijkswaterstaat al suppleties uit langs de kust van Noord-Holland.

De strandsuppleties op Texel Midden (planning 2017), Vlieland Oost (2018) en Ameland West (2020) en de vooroeversuppletie bij Vlieland Oost (2017) worden zo snel mogelijk opnieuw aanbesteed. Op alle vijf locaties is de kustveiligheid gewaarborgd.