Leerlingen  aan het werk op een van de leerpleinen van de OSG.
Leerlingen aan het werk op een van de leerpleinen van de OSG. Foto: Archief Texelse Courant

Burgemeester pleit voor meer geld voor onderwijsvernieuwing

Burgemeester Michiel Uitdehaag heeft zijn teleurstelling er over uitgesproken dat het nieuwe kabinet geen geld uittrekt voor de onderwijsvernieuwing op middelbare scholen. Hij zei dat donderdag in het radioprogramma "Ochtend van 4".

Uitdehaag is terugkerend gast in het programma. "We zijn op dit eiland bezig een kleine school voor voortgezet onderwijs te behouden. Grootste probleem is hier het afnemend aantal leerlingen. Het Rijk wil kleine scholen liever sluiten. Maar daardoor wordt voor kinderen op Texel de reisafstand te groot. Het behouden van de school betekent een andere manier van lesgeven. Veel meer individueel dan groepsgewijs. Dit betekent voor ouders, leerlingen en docenten veel veranderingen. Er zijn middelen nodig om dit te organiseren. Maar in Trouw lees ik dat er in de regeringsverklaring weinig aandacht en geld is voor die onderwijsvernieuwing."

Echter, in het debat met de Tweede Kamer over de regeringsverklaring mist Uitdehaag tot dusver de discussie. "Als ik oppositiepartij zou zijn, dan zou ik daar een punt van maken."