Start van de negentiende Gerrit Zijm 4 Uurs Cross.
Start van de negentiende Gerrit Zijm 4 Uurs Cross. Foto: Jeroen van Hattum

Slecht weer krijgt geen vat op

negentiende Gerrit Zijm 4 Cross

De organisatie lag even wakker als gevolg van de storm en de regen, maar uiteindelijk viel het allemaal mee.

De 315 crossers (Texelaars en overkanters) die zondag meededen aan de negentiende Gerrit Zijm 4 Uurs Cross op het terrein van de MAB beleefden een prachtige dag. Het weer werd in de ochtend al snel beter, waardoor er op het parcours hoge snelheden gehaald werden.

Bij de jeugd was het volgens de organisatie een vermaak om naar de strijd op de baan te kijken. Voor het eerst werd er door teams van tweetallen twee uur lang gereden in plaats van anderhalf uur zoals voorheen. In de brommerklasse werden overkanters eerste en eindigden Dave Gieles en Senne Houwing als de beste Texelaars op een tweede plaats. Rodney Betsema en Jop van Etten eindigden als derde.

Bij de 50 cc, de klasse voor de allerjongste rijders, waren Damiƫn en Jayden Stolk de beste Texelaars met een derde plaats. Owen Kooger en Dinand Kikkert verdedigden de Texelse eer bij de 65 cc met een vierde plaats. Kayne Muller en Daan Witte waren de beste Texelaars in de 85 cc met een achtste plaats.

In de middag was het beurt aan het zware werk: In totaal 75 teams van drie personen kwamen op de drie kilometer lange baan om vier uur lang om en om te crossen. Kris ter Steege was hier de beste Texelaar. Samen met twee overkantse rijders reed hij in totaal 64 rondes en dat was goed voor de tweede plaats. Mathijs de Lugt, Kevin Betsema en Ricky Drijver werden elfde met 57 rondes. Volgens de organisatie was het een mooie en geslaagde crossdag. In 2018 wordt het 20-jarig jubileum gevierd.