Nieuwe ronde Waddenfonds

Er kunnen van 18 december tot 25 januari 2018 weer subsidie-aanvragen bij het Waddenfonds worden ingediend.

In totaal is er voor de nieuwe ronde een bedrag van €9,5 miljoen beschikbaar. Per project wordt maximaal €500.000,- subsidie verstrekt.

De projecten moeten in ieder geval betrekking hebben op één van de acht thema's van het Waddenfonds. Dat zijn natuur, WCL (Werelderfgoed, cultuurhistorie en landschapsontwikkeling), bodem, water, licht en geluid, duurzame recreatie en toerisme, verduurzaming energiehuishouding, duurzame waddenhavens, duurzame visserij en duurzame agrarische sector.

Aanvragen die compleet en ontvankelijk zijn, worden door een commissie van deskundigen volgens een tendersysteem beoordeeld en gerangschikt op basis van een puntensysteem. De projecten met de hoogste scores worden voorgedragen aan het dagelijks bestuur van het Waddenfonds. Het fonds wordt beheerd door de provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen.

Het Waddenfonds werd in 2007 opgericht als compensatie voor de hervatte gasboringen onder de Waddenzee. Het rijk stopte er destijds €600 miljoen in om een duurzame en kwalitatieve impuls te geven aan de ecologie en economie van het Waddengebied.