Presentatrice Nicole Terborg in gesprek met Joop Dekker.
Presentatrice Nicole Terborg in gesprek met Joop Dekker. Foto: Jeroen van Hattum

NH Nieuws bij modelspoorclub

De Texelse Model Spoor Club is binnenkort te zien in het TV-programma Buurten van NH Nieuws. Presentatrice Nicole Terborg was woensdagochtend met een cameraploeg van de regionale omroep op bezoek bij de modelspoorclub in Odysseus aan de Emmalaan (tegenover de VVV). Joop Dekker leidde hen rond en liet onder meer zien hoe vrijwilligers wekelijks in touw zijn om het landschap van de modelspoorbaan te verfraaien en hoe ze de treinen laten rijden. Er was ook aandacht voor de caravan van de modelspoorclub waarin een maquette is gebouwd van de haven van Oudeschild in 1940-1945.

In die tijd reed er een trein op Texel voor het transport van materialen voor de bouw van bunkers. Die treinen reden over de haven van Oudeschild. De TV-ploeg van Buurten gingen ook bij andere Texelaars langs om opnames te maken.

De Texelse Model Spoor Club staat tot en met zondag 5 november met de modelspoorcaravan op Eurospoor 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dat is het grootste modelspoorevenement in Europa. Bezoekers kunnen de caravan bekijken. Volgens goed gebruik heeft de modelspoorclub PR-materiaal van de VVV mee om Texel onder de aandacht te brengen.