Texel'94-doelman man van de wedstrijd

Er zijn wedstrijden dat spelers boven zichzelf uitstijgen. Zoals zondag doelman Alexander Smit van Texel'94. Hij stak in wereldvorm en behoedde zijn ploeg tegen nummer twee Zilvermeeuwen voor een tegengoal. De groenzwarten wonnen met 1-0.

Of het nu schoten van afstand, corners, voorzetten, kopballen of ander gevaar betrof, Smit was in alle gevallen heer en meester in zijn doelgebied. "Hij had gewoon alles", vertelt elftalbegeleider Rob van der Stap. Die ook een compliment uitdeelt aan de rest van het elftal. "Dit was een echte teamprestatie."

Aan Zilvermeeuwen hadden de Texelaars een geduchte tegenstander. Behendige spelers die elkaar goed wisten te vinden. Ervaren in de tweede klasse, een ploeg die achterin bij Texel'94 veel gevaar stichtte. Tegen zo'n geolied elftal was de thuisploeg aanvankelijk even zoekende. Met onder meer een gevaarlijk schot op de goal van Smit, die de volley stijlvol uit de kruising tikte. Een wedstrijd met een hoog baltempo en die zich snel van de ene naar de andere kant van het veld verplaatste. Aantrekkelijk om te zien, toeschouwers hadden aan spektakel geen gebrek.

Ook kansen voor Texel'94, waar Jesper Arkenbout in een scrimmage in kansrijke positie kwam, maar zijn inzet werd van de doellijn gered. Patrick Nieboer kwam oog in oog met de keeper te staan, passeerde deze, maar moest te ver naar buiten en zag zijn inzet gepareerd door een verdediger. Andermaal bracht de doelman van Zilvermeeuwen redding. Ook deze keeper stond zijn mannetje.

De straffe wind die over het veld joeg, maakte het spel er niet makkelijker op. Diepteballen kregen snel teveel vaart.

Geen van de ploegen kwam voor rust tot scoren. De tweede helft vertoonde hetzelfde spelbeeld. Twee ploegen die streden voor de overwinning. Na een kwartier kreeg de doelman van Zilvermeeuwen een pegel vanaf links niet onder controle. Patrick Nieboer stond op scherp en was er als de kippen bij om de bal die net buiten bereik van de keeper was,te onderscheppen en binnen te tikken: 1-0. De trainer van de bezoekers reageerde direct met twee wissels en zijn ploeg zette meer druk. Maar collega-trainer Marcel Ris had alles goed op zijn plek staan. Kansen waren er over en weer, met soms hachelijke situaties voor doel. In drie tegen één-situaties had Texel'94 de score kunnen verhogen, maar ook aan de andere kant spannende situaties. Maar Alexander Smit was heer en meester in zijn doelgebied. Dankzij de zege stijgt Texel'94 naar de vijfde plek.