Twee van de acht pagina's uit het magazine.
Twee van de acht pagina's uit het magazine. Foto: Flora

Internationale aandacht Flora

Schipbreuk-en Juttersmuseum Flora staat met een uitgebreide reportage in het glossy magazine 'The world of interiors'. In het magazine maar liefst acht pagina's over het museum aan de Pontweg tussen De Koog en Den Burg.

"Dit Engelstalige magazine is de 'bijbel' voor interieur motivatie en inspiratie, waar interieur en mode elkaar ontmoeten, het verenigt de beste en de meest originele ideeën uit alle hoeken van de wereld van het versieren, het ontwerpen en de kunst. Het blad bevat fotoreportages, ontwerpen van huizen, gebouwen en tuinen, boekbesprekingen en uitgebreide verslagen van internationale tentoonstellingen", laat het museum weten in een persbericht.

Het brengt de lezer een gevarieerd aanbod van diverse locaties en opent deuren naar plaatsen waar men anders niet komt, van statige huizen aan zee, idyllische boerderijtjes, modernistische appartementen en afbrokkelende kastelen.

"De veelzijdigheid en het kleurrijke geheel van juttersmuseum Flora inspireerde redactrice Marie-France Boyer voor een reportage, die zij, samen met fotograaf Roland Beaufre net voor de zomer maakte. In de 8 pagina's tellende reportage staan prachtige foto's en het verhaal over het museum, de jutterij en scheepsstrandingen."