Pak slaag voor Oosterend en ZDH

Het is een voetbalweekend om snel te vergeten voor ZDH en Oosterend. Oosterend verloor thuis met 1-6 van Sint-boys uit Sint Maarten en bij ZDH was het leed nog groter. In Den Hoorn was koploper Succes uit Hippolytushoef met 1-8 een paar maten te groot.

Oosterend had na blessureleed weer beschikking tot Gaime Vlaming, die gelijk terugkeerde in de basis. De eerste tien minuten begonnen fel Oosterend en de gasten klapten erop en gaven elkaar geen meter. Maar Sint Boys kreeg een kans in de 13e min. en het was meteen raak 0-1. Daarna ging het eigenlijk gelijk op, maar Oosterend was iets sterker. Dat resulteerde in de 1-1. Een voorzet van Dylan Betsema werd binnen geprikt door Jeroen Abma. Sint-Boys scoorde in de blessuretijd de tweede goal 2-1.

Oosterend begon met frisse moed aan de tweede helft. Maar het niveau van de eerste helft werd niet vastgehouden er werd te onrustig gespeeld. Na tien minuten in de tweede helft was het weer raak voor Sint-Boys 1-3. Oosterend kwam gewoon tekort om het geweld van Sint-Boys te stoppen. Oosterend kon nog wat plaagstootjes uitdelen, maar Sint-Boys zette het helemaal vast en kon rustig combineren en opbouwen wat resulteerde in de 4-1 in de 60e minuut. Daarna was Oosterend gebroken en werd het 5-1 in de 70e minuut. Net voor tijd schoot Sint-Boys ook nog een zesde goal erin.

ZDH was al net zo kansloos. Op eigen veld stond het al snel 0-2, na rust was er geen houden meer aan: 1-8. Een tegenvaller was het ontbreken van Gijs de Graaf, hij werd vervangen door Willem Rommets. Ook Timo Westdorp deed vanaf het begin mee. Na tien minuten kwamen de gasten op voorsprong, toen Luke van Melis de bal verloor. Het harde schot was onhoudbaar voor Daniƫl Bakker. Binnen het kwartier werd de voorsprong verdubbeld. Even leek ZDH terug in de wedstrijd te komen. Via een snelle aanval gaf Bijl de bal mee aan Westdorp, die van dichtbij via de binnenkant van de paal raak schoot. Het feestje ging wegens buitenspel echter niet door. Even later moest Rommets geblesseerd naar de kant en kwam Kevin Huisman binnen de lijnen, die na een maand blessureleed weer fit was. Op slag van rust was captain Lars Boogaard gezien bij een steekpass en was ook Bakker net te laat om de bal te onderscheppen. Van den Esschert maakte er simpel 0-3 van. Na de thee probeerde ZDH met een nieuwe organisatie op het middenveld de schade te beperken. Dit lukte niet en binnen het uur had Van den Esschert zijn hattrick binnen: 0-5. ZDH begon iets meer van zich af te bijten en kwam via Westdorp op 1-5. Succes wist nog drie te scoren, waarbij Boogaard eenmaal de bal ongelukkig in eigen doel tikte.