Een verlichte SOS Band ging, samen met Dirk Haker, voorop bij de Lichtjeswandeling door Den Burg.
Een verlichte SOS Band ging, samen met Dirk Haker, voorop bij de Lichtjeswandeling door Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

Stemmige Lichtjeswandeling door donker Den Burg

Lichtjes in alle vormen en maten kwamen zaterdagavond in Den Burg voorbij tijdens de derde editie van de Lichtjeswandeling.

Circa 280 kinderen en ouders liepen met lichtjes, lampionnen en andere versieringen in het donker door het centrum. De SOS Band en Dirk Haker gingen voorop om muziek te maken en de route aan te geven. Een aantal straten in het centrum was - op verzoek van de organiserende dorpscommissie - stemmig aangekleed met verlichting. Er waren ook een paar straten waar ze dit vermoedelijk even vergeten waren. De tocht begon bij het Glazen Paleis in het park en eindigde daar ook. De bestuursleden van de dorpscommissie van Den Burg stonden na afloop klaar met warme chocolademelk en koek en cake voor de kinderen en de ouders. De Lichtjeswandeling werd voor het eerst gehouden tijdens de viering van 600 jaar stadsrechten in 2015. De wandeling is daarna blijven bestaan en heeft een vast plekje gekregen in het weekend dat de klok een uur terug gaat en er diverse activiteiten in het kader van de Nacht van de Nacht plaatsvinden.