Hema ondersteunt Week van Pleegzorg

Mensen met interesse in de pleegzorg kunnen 7 november van 10:00 tot 11:30 terecht bij de Hema in de Weverstraat in Den Burg.

De Hema ondersteunt hiermee de 'week van de jeugdzorg' die plaatsvindt van 1 tot en met 8 november. De samenwerkende partijen Pleegzorg Nederland en jeugdhulporganisatie Parlan willen de aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland.

Parlan werkt met ongeveer 550 pleeggezinnen samen. Op Texel wonen 25 pleeggezinnen. "Pleegouders zijn onze beste ambassadeurs. Daarom hebben we ze gevraagd om zelf een wervingsactie te bedenken. Chantal Zwetsloot, eigenaar van de franchise Hema op Texel, heeft een leuke wervingsactie bedacht en uitgewerkt", legt een woordvoerder van Parlan uit. De Hema stelt haar restaurant open voor geïnteresseerden in pleegzorg. Zij kunnen daar in gesprek gaan met een ervaren pleegouder onder het genot van een gratis kopje koffie/thee met een gebakje. "We hebben onze pleegouders op Texel uitgedaagd om met iemand te komen die interesse in pleegzorg heeft."