Hulp voor de vastzittende brandweerwagen achter Molenkoog.
Hulp voor de vastzittende brandweerwagen achter Molenkoog. Foto: Jeroen van Hattum

Shovels komen brandweer te hulp

Normaliter is het altijd de brandweer die anderen te hulp schiet. Vrijdagmiddag was het even een keer andersom en had de brandweer zelf hulp nodig, nadat een blusvoertuig vast was komen te zitten bij de moestuintjes achter zwembad Molenkoog in Den Burg. Kraanmachinisten Ronald Uitgeest, Ruud Abma en Marcel Bakker waren rap met drie shovels ter plekke om de wagen los te trekken en terug naar de weg te begeleiden.

De brandweer moest bij de volkstuintjes zijn, omdat er brand in een tuinhuisje was uitgebroken. Hoewel snel ter plaatse kon de brandweer niet meer voorkomen dat het huisje verloren ging. Bij het terug naar achteren rijden, raakte de wagen vast.

De brand was op dezelfde plek waar een jaar geleden ook al een tuinhuisje in vlammen opging. Nu ging het om het huisje dat eind 2016 ter vervanging werd neergezet. Dat was toen met hulp van een paar meelevende Texelaars. De nieuwe brand was het gevolg van brandstichting. De dader heeft zichzelf bekendgemaakt en krijgt sindsdien professionele geestelijke hulp aangeboden.