Veeger en Koomen goed gestart

Freek Veeger en Sjaak Koomen zijn sterk gestart in het Texels Kampioenschap klaverjassen. De nummer drie van vorig jaar gaan voor de titel en wonnen de eerste speelronde.

Veeger en Koomen openden sterk met een spel van 1986, gevolgd door een score van 1988. De derde ronde was met 1692 iets minder, maar het slotakkoord van 1912 mocht er weer zijn. Het leverde een totaalscore op van 7578 punten. Normaal gesproken sla je met zo'n score meteen een gat met de concurrentie, maar deze avond was dat niet het geval. John Vlaming en Lieuwe van der Veen hebben dit jaar koppelnummer 13. Vooral de opening van 2334 punten - de hoogste avondscore in één spel - mocht er zijn. Alleen in het derde spel was er een kleine dip. Zij bleven mede daardoor op een achterstand van 8 punten steken en haalden 7570 punten. De rest van het spelersveld - 16 koppels groot dit jaar - bleef op eerbiedige achterstand van de toppers. Rosa Harbers en Hetty Westerink - ook vorig jaar tot de laatste avond in de top van het klassement - pakten de derde plaats met 6964 punten. Regerend kampioenen Bart Weijdt en Piet Moree kwamen niet in de buurt van de topscores van vorig jaar en moesten genoegen nemen met een veertiende plaats. Ook Fenny Caspers en Gerda Veeger - de nummers twee van vorig jaar - hadden geen geluk en moesten zelfs genoegen nemen met de "poedelprijs". Er is nog alle gelegenheid om de achterstand goed te maken, er moeten tenslotte nog vier ronden worden gespeeld. Het gemiddelde was met 6372 punten aan de hoge kant. Er werden 26 marsen gespeeld.

Bij de derde ronde van klaverjascompetitie in buurthuis Bethel in Zuid-Eierland beleefden Bert Nederlof en Pieter van der Woude een prima avond. Het koppel kwam dit seizoen voor het eerst uit en speelde als vanouds. Met 5136 uit drie spellen zetten zij de drive op hun naam. Peter Witte en Wim de Joode werden tweede met 5124. To de Maesschalck en Frans Bik pakten de derde plaats met 5107. Bert Nederlof en Pieter van der Woude speelden constant. Uit elk spel werden meer dan 1700 punten gescoord en dat was genoeg voor de eerste plaats. Peter Witte en Wim de Joode beginnen als koppel aan elkaar te wennen. Zij komen qua speelstijl sterk met elkaar overeen en als het koppel voldoende wedstrijden kan spelen, maken ze een goede kans op een hoge notering in de algemene ranglijst. To de Maesschalck en Frans Bik hadden het met 1281 punten moeilijk tegen Van der Woude en Nederlof, maar konden toch een eindscore van 5107 uit drie spellen halen. De algehele ranglijst na drie rondes wordt aangevoerd door de Maesschalck en Bik. De volgende drive vindt plaats op donderdag 9 november, aanvang 19:45 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.