Lopend vuurtje

Even voorstellen, sommige mensen kennen mij wel, voor wie dit niet het geval is: mijn naam is Robert Bakker, zevenendertig jaar oud samenwonend met Judith in Den Burg. We hebben samen een dochter van vijf maanden. Ik ben geboren in Den Helder maar heb mijn hele leven op Texel gewoond. Alleen voor mijn studie ben ik wel een tijd weg geweest. Mijn studies heb ik gedaan in Arnhem, Cios, Nijmegen, Fysiotherapie en Amersfoort, Manueletherapie. Sport en gezondheid zijn belangrijke onderdelen in deze maandelijkse column. Maar mijn interessegebied is veel breder. Fotografie, films, lezen, muziek, politiek, allemaal leuk en interessant. Dus de kans dat ik een uitstapje maak richting die kant is aanwezig. Veel over mijn eigen ervaringen. Mijn mening zal hierin mogelijk ook een rol spelen. Die niet altijd gedeeld wordt door iedereen. Dit begrijp ik heel goed, we zijn allemaal mens en allemaal anders "gelukkig" en hebben allemaal onze eigen ideeën over bepaalde zaken. Sport is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Hardlopen, voetbal, tennis, fitness, yoga en fietsen zijn een aantal sporten die ik zelf beoefen en waar ik veel dingen meemaak. Daarnaast geef ik hardlooptraining en loopbegeleiding. Bij die looptraining geef ik graag uitleg over looptechniek. Daarnaast geef ik ook graag mijn mening over gezondheid. En ik leg dingen graag uit aan mensen. Mijn mening is als mensen weten wat er aan de hand is, dan kunnen mensen er ook wat aan doen. De tweede stap is dan om uit te leggen wat ze er aan kunnen doen. Dit vergt soms wel wat opoffering, want het is vaak iets wat nog nooit gedaan is. Het kost tijd en het is lastig om het te blijven doen. Discipline, of het toepassen in je dagelijkse ritme.
Vaak hoor ik van mensen dat ze geen tijd hebben om de oefeningen die zijn meegegeven te doen of dat mensen vergeten om te oefenen. De kunst is om het als een vast ritueel te gaan zien, net zoals tandenpoetsen. Dat hebben we ons ook aangeleerd, dat is niet iets wat we doen om te overleven. Dit doen we omdat anders onze tanden uit onze mond zullen vallen. Preventie. Dus waarom dan niet oefenen om te voorkomen dat onze spieren en gewrichten achteruit gaan?
Begin er vandaag mee, pak de fiets in plaats van de auto om naar je werk te gaan, of loop een rondje tussen de middag dat is alvast stap één. Succes gegarandeerd, ik doe graag met u mee!

Robert Bakker