Beeld maandag op een dak aan de Binnenburg.
Beeld maandag op een dak aan de Binnenburg. Foto: Jeroen van Hattum

Schoorsteen weer klaar voor stookseizoen en pakjesavond

Het duurt nog weken alvorens Sinterklaas afmeert, maar over de kwaliteit van de schoorsteen hoeft hij zich geen zorgen te maken. Of zijn z'n helpers al gearriveerd en heeft Zwarte Piet ook op Texel zijn langste tijd gehad?

Wat ik zeggen wou

Zand erover

Het Ceres- en PH-gebied is rijk aan mossel- en oesterbanken. Ook scheermessen vind je er in overvloed. Vogels vinden het heerlijk om oesters en mosselen op te vissen en van grote hoogte op de dijk te gooien. De kapotte schelpen zorgen daarna voor een heerlijk maaltje. Over al dit schelpenleven gaat straks een mooi laagje Jan De Nul-zand. Het klinkt als een slechte Belgische mop. Wanneer stopt het nou eens eindelijk met al die kunstmatige natuurprojecten> Texel begint steeds meer op één grote golfbaan te lijken.

Gerd-Jan Roos,

Oudeschild.

Sanne Brand naar

trainingsstage Oranje

Zaalvoetbalster Sanne Brand heeft zich in de kijker gespeeld van de bondscoach Marius Privee. HIj heeft de 21-jarige Texelse die voor Reiger Boys speelt uitgenodigd voor een trainingsstage in Zeist voor zaalvoetbalsters. Na een afwezigheid van acht jaar wordt het Nederlands zaalvoetbalteam voor vrouwen nieuw leven ingeblazen. Doel is het eerste officiële Europees kampioenschap vrouwenzaalvoetbal in 2019.

Afbeelding
Iede de Vries.
Iede de Vries.