Zwaarbevochten 1-1 Texel'94

Wedstrijdbreed gezien had Texel'94 zondag in eigen huis tegen Foresters de betere kansen. Maar ze moeten er altijd nog wel in. Maar over het 1-1 gelijkspel mogen ploeg en aanhang ook weer niet heel ontevreden zijn.

Een compacte ploeg, een hecht team, zonder uitgesproken vedettes en met twee lange spitsen. Een karaterschets van het elftal uit Heiloo dat zondag tegen Texel'94 aantrad. Een ploeg waar de Texelaars nog nooit tegen hadden gespeeld en waardoor ze zich direct lieten verrassen. want al na een minuut of twee kon de ene spits de bal vrij makkelijk aannemen, waarna de ander na een steekpasje alleen op doelman Alex Smit af kon gaan en met een gericht schot in de rechter benedenhoek de openingstreffer aantekende.

Een mentale dreun waarvan Texel'94 even tijd nodig had om te herstellen. De gasten bleven gevaar stichten, met name vanuit de corners waren de boomlange spitsen een risico. Een schot van afstand door de gasten werd uit de kruising gestompt door de attente doelman Smit. Maar gaandeweg ging de knop bij Texel'94 om en kantelde het spelbeeld. De thuisploeg kreeg meer grip op het spel en groeide uit tot de betere ploeg. En creëerde ook kansen. Maar sprong daar ook wat slordig mee om. Schoten zeilden nét voor langs of misten doel. Tot vijf minuten voor rust. Patrick Nieboer bereikte met een gerichte steekpass Sander de Haan die door het midden op kwam. Hij ging alleen op de keeper af en tekende met een gericht schot in de linkerhoek de gelijkmaker aan. Bijna werd het voor rust 2-1 door een afstandschot van Jurijan Röpke belandde op de paal.

Na rust rook Texel'94 dat er meer te halen was, kwam strijdbaar de kleedkamer uit en was in het eerste kwartier, twintig minuten de bovenliggende ploeg. Er waren veel corners en een vrije trap van Ralph Slik werd door de keeper onderschept. Uit een scrimmage leek de tweede Texelse treffer tot drie keer binnen handbereik, maar steeds zat de keeper of een been er tussen. De bal wilde er maar niet in.

Na een half uur nam Foresters het initiatief over en moest Texel alle zeilen bijzetten om het gelijkspel te behouden. Lange spelers vanuit de achtergoede trokken ten aanval, de gasten gingen voor de winst. Jesper Arkenbout toonde zich redder in nood door een bal van de doellijn te koppen. Andermaal pareerde doelman Alex Smit een gevaarlijk schot. Zo bleef het 1-1. Een resultaat dat gemengde gevoelens opriep, maar nog altijd stukken beter dan de nederlaag een week eerder.

Met zeven punten is het verschil met de koploper klein, maar ook de voorlaatste heeft maar weinig punten minder. Het zit in de tweede klasse dicht bij elkaar.