Denise Betsema in actie tijdens de Superprestige in Boom.
Denise Betsema in actie tijdens de Superprestige in Boom. Foto: Facebook Denise Betsema

Denise twee keer in top tien

Denise Betsema is bij wedstrijden in Belgiƫ de afgelopen dagen twee keer in de top tien geƫindigd.

Ze werd donderdag zevende bij een zogeheten C2-wedstrijd in Ardooie. Zaterdag werd ze achtste bij de Superprestige veldrijden in Boom.

De laatste wedstrijd kende een sterk deelnemersveld van 26 rijdsters onder wie twee oud-wereldkampioenen veldrijden. De wedstrijd in Ardooie kende eveneens een sterk deelnemersveld. Voor Denise betekenen de twee noteringen in de top tien dat ze nieuwe UCI-punten binnenhaalt en die heeft ze hard nodig om bij komende wedstrijden in het veldrijden een betere startpositie te krijgen. "Bij de wedstrijd in Ardooie lag ik na de eerste ronde op de zestiende plaats. Het is me daarna echter gelukt om telkens een plaatsje op te schuiven, zodat ik uiteindelijk als zevende eindigde en daar ben ik blij mee."

Voor komende zaterdag 28 oktober staat de Grote Prijs van Brabant in Rosmalen op de agenda. De Texelse heeft haar zinnen gezet op het Nederlands kampioenschap veldrijden dat op 14 januari 2018 in Surhuisterveen wordt gehouden. Begin dit jaar werd ze in Sint-Michielsgestel zevende bij het NK veldrijden. Marianne Vos pakte daar toen de titel.