Jerome van Abbevé op TV aan het woord tijdens Boswachter Gezocht.
Jerome van Abbevé op TV aan het woord tijdens Boswachter Gezocht.

'Heerlijk om straks weer buiten te zijn'

Een verhuizing naar Texel, een prachtige baan op het eiland en het winnen van een TV-programma. Drie belangrijke gebeurtenissen in het leven van Jerome van Abbevé uit Haarlem. Hij kon er tot afgelopen vrijdag alleen nog even niets over zeggen.

De 28-jarige Jerome van Abbevé kwam vrijdagavond als winnaar uit de bus bij het TV-programma 'Boswachter Gezocht' van SBS6. Dat betekent dat hij, zijn vriendin en hun zoontje zich binnenkort op het eiland vestigen en dat Jerome aan de slag gaat als nieuwe boswachter bij Natuurmonumenten. "We hebben vrijdagavond in Haarlem met een groep vrienden en een aantal oud-deelnemers naar de finale gekeken en het was feest toen de uitslag eindelijk bekend was."

De winnaar kijkt er naar uit als boswachter aan de slag te mogen gaan. Hij hoopt deze week de HBO-opleiding Small Business en Retail Management af te ronden (opleiding voor het runnen van een eigen bedrijf) en vervolgens gaat de aandacht volledig naar de nieuwe baan. Bedoeling is dat Jeromé rond december/januari aan de slag gaat. Eerst bekwaamt hij zich verder in zijn nieuwe werkgebied. "Van Natuurmonumenten kreeg ik het advies om het gebied te doorgronden en om me er comfortabel te voelen. Ik vind het zelf ook belangrijk om straks de juiste dingen te kunnen vertellen aan andere mensen."

Een passie voor de natuur heeft hij al. Jerome groeide als kind op in de bossen en leerde daar leven met de natuur en al haar grillen. "Mijn vriendin en ik willen graag weg uit de Randstad en het lijkt me heerlijk om straks weer buiten te zijn. We vinden het ook belangrijk om onze zoon een toekomst buiten de stad te kunnen geven."

Jerome was vroeger als kind al meermalen op Texel te vinden. "Maar dan kijk je er toch nog anders tegenaan. Ik ben er laatst ook een keer geweest met de wetenschap die ik nu heb en dan zie je nog veel meer de schoonheid van het eiland." Het gezin komt naar verwachting half november naar Texel, Natuurmonumenten helpt een handje mee met het vinden van woonruimte.

De vriendin van Jerome volgt nog een opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening. Daar is zij naar verwachting over een half jaar mee klaar. Naast zijn studie had Jerome de afgelopen jaren bijbanen als meubelmaken en kok. "Koken is ook altijd een passie van me geweest."

Jerome moest vrijdagavond in het TV-programma samen met tegenkandidaat Rick Jansen in Utopia als wadgids optreden. Ze moesten een paar 'toevallige' voorbijgangers meer over de omgeving en de vogels in Utopia vertellen. Dat waren echter Natuurmomenten-medewerkers Erik Menkveld, Lauren Vriens en Eckard Boot en loco-burgemeester Hennie Huisman die de twee kandidaten incognito kwamen beoordelen. De TV-serie van SBS6 begon een aantal weken geleden met tien kandidaten in de Loonse en Drunense duinen. Daarna volgde een reis langs natuurgebieden van Natuurmonumenten aan de overkant waarbij de kandidaten opdrachten moesten doen en waarbij er telkens één afviel. De laatste drie stapten in de laatste aflevering aan boord van de loodsbotter Texelstroom, waarna Jerome en Rick daadwerkelijk op Texel aankwamen. Bernadet Jiskoot, de laatste overgebleven kandidaat, viel vlak voor het bereiken van Texel alsnog af.