Oosterend verliest in Oudesluis

Oosterend heeft geen punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Oudesluis. Zondag werd het 3-1. Bij rust was het 1-2, maar na rust moesten de Texelaars alsnog buigen voor de tegenstander.

Koud op het veld kreeg Jeroen Abma al een kans, alleen op de keeper af kreeg hij de bal niet in het doel. Hessel Bos lukte het ook vaak om de bal voorin te krijgen maar de trefzekerheid bij de Oostrender equipe bleef uit. In de 24-ste minuut ging het mis. Na een gevaarlijke uitbraak kreeg Oudesluis de bal voor het doel waar één van de aanvallers helemaal vrij stond en moeiteloos scoorde. Oosterend had moeite met Oudesluis dat steeds over de rechterkant kwam. Er werd teveel ruimte weggegeven. Toch kwam Oosterend in de 43-ste minuut terug in de wedstrijd. Een mooie aanval werd door Oudesluis onderbroken met een handsbal en de bal ging op de stip. Jeroen Abma benutte het buitenkansje en schoot goed binnen. Dat was een opsteker voor de eilandgasten die met een goed gevoel en een prima stand de rust dachten te halen. Nog voor rust liep Oosterend weer achter de feiten aan. Oudesluis maakt in de slotminuut van de eerste helft hun tweede treffer.

Na wat aanpassingen van trainer Jacob Mechielsen in de rust, stond de verdediging van Oosterend als een huis. Oudesluis kreeg de bal moeilijk bij zijn voorhoede en Oosterend maakte het spel. Ze kregen kans na kans, maar een score bleef uit. Het is een ijzeren wet in het voetbal. Als men de kansen niet benut, doet de tegenstander dit meestal wel. Na zestig minuten ging het mis. Na een fout in de verdediging van Oosterend kwam de bal terecht bij de rechtsvoor van Oudesluis, die hem in de verre hoek wist te krijgen. De wedstrijd leek gespeeld, al deed Oosterend er alles aan om nog te scoren. De bal wilde er maar niet in, ondanks verschillende mooie schoten van Oosterend. Er gingen ballen op de paal en over het doel, er werden ballen van de lijn gehaald en vrije trappen van Oosterend gingen huizenhoog over het doel van Oudesluis. Het zat er niet in voor Oosterend, dat met lege handen huiswaarts vertrok.