vlnr Kersten, Schuil, Hiemstra, de Beer-Dogger
vlnr Kersten, Schuil, Hiemstra, de Beer-Dogger Foto:

Kampioenen ware doorzetters

Antoine Kersten/Menno Schuil en Marijke de Beer/Anita Hiemstra hebben zich dit weekend gekroond tot nieuwe Foursome-clubkampioenen van golfclub de Texelse.

Een taaie bries uit het zuidwesten, schitterende fairways en snelle greens, een veld vol goede competitiegolfers en waardevol recreatietalent, alle ingrediƫnten voor een succesvolle wedstrijden waren aanwezig. Bij de dames gaat het er hard aan toe. Drie gelegenheidsduo`s leggen de gedoodverfde favorieten het vuur aan de schenen. Agnes van Rijkom en Margaux Berghauser Pont worden vroeg in de ochtend op achterstand gezet en maken de verloren slagen niet meer goed. De Beer en Hiemstra zijn vandaag de besten, en met een aanzienlijke voorsprong. De eerste negen redelijk overleefd, met 48 slagen beginnen ze vol goede voornemens op hole 10, onder de honderd blijven is hun doel. Hole 10 denkt daar helaas anders over en slokt zeven extra slagen op, dat is even slikken. Hole 11 is ook al zo`n nare, maar de par op hole 12, met een putje van een meter of tien van Hiemstra hebben ze de smaak weer te pakken. Voldoende om `s middags samen de beker te mogen heffen.

Bij de mannen hebben de bookmakers vier kansrijke teams gespot. Kevin van Zuilekom heeft zijn play-off-tegenstander uit het Par 3-kampioenschap, Jan Winnubst, gestrikt, Gerbrand Zoetelief, de nieuwe aanwinst van Heren 1, nam Floris-Jan Zwaag mee. Herbert de Geer, strokeplaykampioen, op stap met Jordy Schuil, matchplaykampioen, en de captain van Heren 1 Antoine Kersten heeft vaste waarde Menno Schuil aan zijn zijde. Zoetelief en Zwaag gingen prima. Na een prima birdie op hole 10 lopen ze tot en met de 12de acht slagen boven de baan. Maar dan gaat het op 13 helemaal mis. Onvoldoende respect voor het helmgras, een 10, kansen verkeken. De Geer en Jordy Schuil komen goed uit de startblokken. Een strakke birdie op hole 3, en samen de boel redelijk bij elkaar houdend. Aan het eind van de dag resulteert dit in bruto ronde 86. Menno Schuil heeft zijn waarde in het spelletje al vaak genoeg bewezen en Kersten is een super foursome-speler, hij is tenslotte ook al drie jaar 'mixed' kampioen. Zij sluiten de dag af met een ronde 83. Het verschil met de nummer twee lijkt bescheiden.

Uitslagen

Vrouwen: 1. Marijke de Beer-Dogger/Anita Hiemstra 108; 2. Solveigh Rip/Tonny van der Vis 119; 3. Agnes van Rijkom/Margaux Berghauser Pont 120

Mannen: 1. Antoine Kersten/Menno Schuil 83; 2. Herbert de Geer/ Jordy Schuil 86; 3. Gerbrand Zoetelief/Floris-Jan Zwaag 87