Tevokodames blijven ongeslagen

De Texelse volleybaldames van Tevoko blijven maar winnen. Het was een lange zit voor de bezoekers, maar na bijna twee uur volleybal waren de Texelse dames beter dan de dames van Simokos. Met 3-2 ging de winst naar Tevoko.

De hele wedstrijd waren de dames aan elkaar gewaagd, punten werden over en weer gescoord. De eerste set werd gewonnen door Tevoko doordat zij net iets scherper in de verdediging waren en waardoor Simokos niet scoorde. Daarnaast met Nienke Witte aan service pakte Tevoko de laatste punten. 25-19.

In de tweede set was het Simokos die het Tevoko lastig maakte met een moeilijk geplaatste service. De Texelse dames kregen deze niet onder controle, waardoor Simokos uitliep en Tevoko niet bij machte was om de achterstand om te buigen, de set ging met 19-25 naar Simokos.

In de derde set ging de strijd gelijk op, mooie harde aanvallen van Ivet Former en Joannie Schaapman zorgden dat Tevoko een voorsprong pakte, maar wederom bracht de lastige services van Simokos de Texelse selectie in de problemen. Toch bleef Tevoko doorstrijden en hierdoor werden prachtige ralleys gespeeld maar ondanks het harde werken pakte Simokos de derde set met 23-25.

Tevoko moest in de vierde set alles op alles zetten om de winst nog naar zich toe te trekken. De dames gingen voortvarend van start, Ivet Former raakte op dreef en sloeg diverse ballen snoeihard naar de grond. Maar dat Simokos ook over beste aanvalsters beschikt bleek wel toen er om en om gescoord werd. Na een spannende eindfase ging de set met 25-23 naar Tevoko.

In de beslissende vijfde set was het tot 8-7 een gelijk opgaande wedstrijd maar na de veldwissel was het Tevoko wat domineerde en de set naar zich toe trok met 15-10. Dit betekende een winst van 3-2 voor de Texelse dames. De dames staan ook na deze wedstrijd nog steeds ongeslagen aan kop.