Bezwaar boze buren Z-Eierland ongegrond

De gemeente blijft bij het besluit om niet handhavend op te treden tegen recreatief gebruik van de woningen Postweg 66 en Muyweg 58f in Zuid-Eierland en het gebruik van een perceel agrarische grond.

De onderlinge verhoudingen zijn danig verstoord, de situatie is geƫscaleerd en er is zelfs politie bij geweest. Volgens buren is het recreatieve gebruik in strijd met het bestemmingsplan. Ze zeggen hiervan overlast te ondervinden. In maart verzochten ze de gemeente handhavend op te treden, maar die wees dat verzoek af. Met als reden dat de recreatieve verhuur in overeenstemming is met het bestemmingsplan en omdat voor deze recreatiewoningen de benodigde vergunningen zijn verleend. Tegen dit collegebesluit werd bezwaar ingediend. De Commissie Bezwaarschriften adviseerde het bezwaarschrift ongegrond te verklaren. De commissie is met b en w van oordeel dat de recreatiewoningen in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan en dat geen sprake is van een strijdige situatie waartegen handhavend opgetreden moet worden. Voorzitter Hans Roeper kon zich overlast door recreatieve verhuur in een woonbuurt wel voorstellen. "De combinatie wonen en recreatie is niet ideaal. Het zorgt voor verstoring. We moeten er voor oppassen dat we daar op Texel niet teveel mee te maken krijgen."

De commissie oordeelde ook over het bezwaar tegen de weigering om handhavend op te treden tegen gebruik van een perceel grond achter een recreatiewoning. Het zou worden gebruikt als tuin en recreatieterrein, wat volgens de buren strijdig is met de agrarische bestemming. De gemeente had de eigenaars per brief gesommeerd de speeltoestellen en andere voorzieningen weg te halen en het recreatief gebruik te beƫindigen. Hieraan is volgens de gemeente gehoor gegeven, reden om niet opnieuw handhavend op te treden. Over het bezwaar dat de buren tegen dit besluit van de gemeende indiende adviseert de Commissie Bezwaarschriften dit ongegrond te verklaren.