Biografie Jan Wolkers

In de Burghtkerk aan de Binnenburg in Den Burg vindt zaterdag 28 oktober de Texelse presentatie van de biografie over Jan Wolkers plaats.

De biografie is geschreven door Onno Blom, die er meer dan tien jaar aan gewerkt heeft en er gisteren op promoveerde. Blom is aanwezig tijdens de presentatie, evenals Karina Wolkers, de vrouw van Jan Wolkers die tien jaar geleden op 81-jarige leeftijd overleed.

De bijeenkomst, georganiseerd door de bibliotheek en Het Open Boek in Den Burg, begint om 15:00 uur. Schrijver Theodor Holman interviewt Karina Wolkers en Onno Blom en dichter Theun de Winter levert een bijdrage. Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 7,50 per persoon via de website van KopGroep Bibliotheken.

De officiële bijeenkomst duurt ongeveer een uur, daarna is er nog een informeel samenzijn waarbij belangstellenden de biografie kunnen aanschaffen en laten signeren door Karina Wolkers en Onno Blom. Het is deze week tien jaar geleden dat Wolkers is overleden, waardoor er op diverse manieren aandacht aan de schrijver wordt gegeven. Zo stond De Wereld Draait Door woensdagavond geheel in het teken van Wolkers.