Vandaag moet het kunstwerk van Gerd Jan Roos klaar zijn.
Vandaag moet het kunstwerk van Gerd Jan Roos klaar zijn. Foto: Job Schepers

Meesterwerk Gerd Jan Roos nadert voltooiing

Gerd Jan Roos komt in de afrondende fase van zijn enorm schilderij, waarmee hij onlangs al in de krant kwam. Vandaag hoopt hij de laatste hand te leggen aan het zeegezicht van twee en een halve meter bij 1,25 meter. Het stuk waar hij het meest tegenop zag, de schuimkraag waar de golven op het strand slaan, is achter de rug. "Ik ben er erg tevreden over. Ik ben nu bezig met de lucht. Die tekent zich nou nog heel scherp af, maar dat komt omdat het nog niet af is. Als ook dat achter de rug is, ga ik nog aan wat details werken", laat de kunstschilder uit Oudeschild weten.

Terwijl hij aan het werk is in zijn galerie aan de De Ruyterstraat, komen er regelmatig mensen een kijkje nemen. "Het is nog nooit zo druk geweest." Dinsdag was hij bezig met zijn veertiende werkdag aan dit schilderij. Het bleek geen makkelijke klus. "Ik loop bij de fysio en 's avonds rol ik me een tennisbal in mijn rug over de grond om alles weer los te krijgen. Maar ik ben hartstikke tevreden over het resultaat tot nu toe."

Waar het werk komt te hangen als het af is, weet Roos nog niet. Door de omvang is het zeegezicht niet geschikt voor ieder appartement.