ZDH verzuimt bliksemstart te verzilveren

ZDH startte zondag in Middenmeer sterk tegen Flevo, maar verzuimde na een snelle voorsprong door te drukken. Dat resulteerde bij rust in een achterstand van 3-1, die in de tweede helft niet meer kon worden gerepareerd.

Trainer Marcel Boone kon over een vrijwel volledige selectie beschikken. Ook oud-prof Sieme Zijm was van de partij. De tactiek was dezelfde als in de vorige wedstrijden: de tegenstander het spel laten maken en zelf snel counteren wanneer dat mogelijk was. Die opzet had al na zes minuten succes. Via Zijm en Mike de Bruijn belandde de bal bij Tom Bijl. De topscorer van ZDH aarzelde niet en scoorde vanaf twintig meter met een hard schot in de linkerbenedenhoek.

Ook in het vervolg waren de beste kansen voor ZDH. De Bruijn werd in kansrijke positie van de bal gegleden en Bijl kopte uit een voorzet van Kees Lap rakelings over. De beste kans was voor Jurn Goënga, die alleen voor doel op de keeper stuitte.

Halverwege de eerste helft kwam Flevo uit een snelle counter uit het niets op 1-1 en plotseling was ZDH de kluts kwijt. Op het middenveld vielen gaten en de verdediging moest alle zeilen bijzetten. Tien minuten voor rust werd keeper Daniël Bakker verrast door een verdekt schot van afstand: 2-1. Toen de thuisploeg vlak voor rust ook nog 3-1 scoorde, was Den Hoorn in last.

In de rust moest Luke van Melis zich laten vervangen door Timo Westdorp, die Bijl ging ondersteunen in de voorhoede. Met vier in plaats van vijf middenvelders probeerde ZDH de verdediging van de Middenmeerders onder druk te zetten. Dit lukte redelijk, al waren de kansen schaars. Zijm probeerde het met een indraaiende vrije trap bij de tweede paal, maar Bijl en De Bruijn kwamen net te kort om het laatste tikje te geven. Twintig minuten voor tijd kwam Willem Rommets voorzitter De Bruijn aflossen. Bijl scoorde nog, maar een laat vlagsignaal wegens buitenspel verstoorde het feestje.

In de slotfase namen de Hoornders meer risico en kreeg Flevo de ruimte om de score verder op te voeren, maar het bleef bij 3-1. ZDH staat nu tiende en heeft alleen Geel Zwart'30 en Vesdo onder zich. Komende zondag zijn de Hoornders vrij, een week later komt koploper Succes op bezoek.